Kwaśny
wieczór!
Nadeszła
najnowsza Pinta
Kwas
Gamma-PINTA: niefiltrowane, pasteryzowane. Ekstrakt: 13.1%, alkohol: 5%, IBU:
22. Oprócz bakterii kwasu mlekowego, świeżo wyciśnięty sok z malin!
Składniki:
słody
jęczmienne Weyermann: pale ale, pilzneński, Carahell; chmiele: Strisselspalt,
Tettnanger, Amarillo; bakterie Lactobacillus Helveticus; drożdże Safale.
Po
nalaniu - mętny, intensywnie czerwony kolor. W smaku faktycznie 100% kwasu (ale
nie kwacha! ;)), czuć maliny, ja dodatkowo wyczuwam w smaku swoją ukochaną
czerwoną porzeczkę (nie ma, ale takie mam skojarzenia).
Bardzo,
bardzo dobre-szczególnie na taki upalny wieczór jak dzisiejszy!
Mniam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz