wtorek, 18 sierpnia 2015

Kwas Gamma-PINTA

Kwaśny wieczór!

Nadeszła najnowsza Pinta
Kwas Gamma-PINTA: niefiltrowane, pasteryzowane. Ekstrakt: 13.1%, alkohol: 5%, IBU: 22. Oprócz bakterii kwasu mlekowego, świeżo wyciśnięty sok z malin!
Składniki:

słody jęczmienne Weyermann: pale ale, pilzneński, Carahell; chmiele: Strisselspalt, Tettnanger, Amarillo; bakterie Lactobacillus Helveticus; drożdże Safale.


Po nalaniu - mętny, intensywnie czerwony kolor. W smaku faktycznie 100% kwasu (ale nie kwacha! ;)), czuć maliny, ja dodatkowo wyczuwam w smaku swoją ukochaną czerwoną porzeczkę (nie ma, ale takie mam skojarzenia).
Bardzo, bardzo dobre-szczególnie na taki upalny wieczór jak dzisiejszy!
Mniam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz